یوبوت

Uboot

پروژه یوبوت ایران

uboot یکی از جدیدترین تکنولوژی های مدرن صنعت ساختمانی و معماری است که شرکت دال فرم اولین وارد کننده این فناوری به ایران است و پس از آن سایر شرکت ها کم و بیش به این حوزه وارد شدند. البته هستند شرکت هایی که اصطلاحا یوبوت اصلاح شده را ابداع کردند و آنرا با قیمت کمتری عرضه می کنند.

این دقیقا مثل این می ماند که کسی خودروری فراری یا لامبورگینی را از ایتالیا وارد کشور کند و روی آن تغییرات انجام دهد ! و پس از آن بگوید خودروی اصلاح شده!

بله , یوبوت یوبوت است و یک استاندارد بیشتر ندارد. اگر فردی دست در ترکیبات و محاسبات ساخت آن ببرد آنرا از حالت استاندارد خارج می کند و دیگر نمی توان به آن یوبوت گفت!

این افراد با استفاده از مواد بی کیفیت "پت و یونولیت" و تولید یوبوت از طریق آنها قیمت تمام شده سازه یوبوت را کمتر می کنند , اما نمی دانند که در عین حال مقاومت یک ساختمان را در برابر زلزله و آتش سوزی و تحمل وزن کم می کنند و افراد زیادی را در معرض فاجعه ای بزرگ قرار می دهند و درواقع جان انسان ها را تهدید می کنند.

باید توجه کرد که درصفحه 189 مبحث پنجم آیین نامه صریحا به جنس پلی پروپلین (پلاستیک تزریقی با مقاومت مشخص) اشاره شده وبنابراین استفاده از احجام فوم پلی استایرن (یونولیت) تحت عنوان یوبوت اصلاح شده ویا یوبوت از جنس پت(بادی) باز هم تحت عنوان یوبوت اصلاح شده و انواع مختلف غیر استاندارد غیرمجاز شمرده شده ودر هر پروژه ای که از این احجام استفاده گردد با همین عدله، مهندس ناظر یا سازمان نظام مهندسی هر استانی مجوز متوقف کردن پروژه را دارد. پس لازم است که کارفرمایان و پیمانکاران عزیز در سراسر کشور اطلاعات واقعی یوبوت استاندارد را بدست آورند و با شرکت هایی همکاری کنند که دارای تاییدیه ساخت یوبوت از کشور مبدا همانند ایتالیا هستند.

دلیل برتری یوبوت نسبت به کوبیاکس

نکته دیگر برتری نسبی یوبوت نسبت به کوبیاکس و بابل دک و سایر محصولات این حوزه می باشد که میتوان به موارد ذیل اشاره کرد : کوبیاکس برای ساخت سازه های اسکلت بتنی و اجرا در سقف طبق قوانین و محاسبات تا 12 متر تاییدیه دارد اما یوبوت استاندارد تا 20 متر این تاییدیه را دارد.

ثانیا استفاده کوبیاکس در سازه بجای یوبوت قیمت تمام شده را در هر متر مربع بالا می برد, یعنی نسبت به یوبوت حداقل 5 تا 6 هزار تومان در هر متر مربع قیمت بالاتری دارد که آن هم به علت مصرف بیشتر میلگرد و بتن و سخت تر بودن جاسازی این سازه نسبت به یوبوت می باشد.

مقایسه یوبوت و کوبیاکس